Киян обурили нові зупинки від "Київпастрансу"

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Киян обурили нові зупинки від "Київпастрансу"
11:12, 05.07.17
Іван Вербицький

Нові зупинки, які встановлює КП "Київпастранс" у Києві, не виконують основних покладених на них функцій.

Таку думку висловив аналітик центру CEDOS Іван Вербицький у Facebook.

"Так виглядає некомпетентність. Це – нові зупинки, які "Київпастранс" ударними темпами встановлює по всьому місту. В теорії, павільйон зупинки громадського транспорту має виконувати 4 основні функції: 1. Захистити від спеки. 2. Захистити від дощу. 3. Посидіти. 4. Зорієнтуватися", - написав він.

Вербицький відзначив, що нові зупинки не справляються ні з захистом від сонця, ні з захистом від дощу. Також відсутній розклад руху громадського транспорту, навігацію розклеїли тільки на зупинках, які перебувають в туристичних районах. Крім того, бетонна основа зупинок, піднесена на 5-10 сантиметрів над рівнем тротуару, робить зупинку недоступною для людей на візках.

"Із захистом від дощу краще: верхні скляні панелі склеєні, але між боковими є кількасантиметрові дірки. Плюс панелі не доходять до землі. Від дощу сховатися можна, але під час сильної зливи залишитися повністю сухим не вийде", - додав активіст.
"Останнім часом, щоправда, Київпастранс почав клеїти щось схоже на навігацію на ці скляні павільйони. Однак, до розкладів руху ми ще не скоро доживемо. А те, що навігацію приходиться клеїти плівкою, бо для неї не передбачено місця – найкращий індикатор, що з дизайном зупинки щось пішло не так", - додав Вербицький.

Він переконаний, що зробити зупинку зручною і комфортною не коштує великих грошей.

"Для цього потрібно було, здається, дуже мало: прийняти рішення не на основі чиєїсь суб'єктивної думки або суб'єктивного смаку, а базуватися на дослідженнях, даних і потребах користувачів", - підсумував Вербицький.

У коментарях в соцмережі Facebook кияни активно підтримали позицію Вербицьокого.

"Ще у них кріплення скла не ідеально вивірене. Уже два рази, на моїх очах, скло, без стороннього впливу, розліталося на дрібні шматки", - відзначили в коментарях.

Як повідомляв Соцпортал, стало відомо, як виглядатиме гілка метро на Троєщину.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости