Безвіз проти Кирилівки і Бердянська: скільки українців зробить вибір на користь закордонних курортів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Безвіз проти Кирилівки і Бердянська: скільки українців зробить вибір на користь закордонних курортів
17:05, 05.07.17
ДС

Довгоочікуваний безвізовий режим, який набув чинності 11 червня 2017 року, став головною сенсацією і самою актуальною темою для українців, які планують відпочинок на морі та черговим приводом передбачити провальний сезон на азовських курортах - для «експертів» туристичного бізнесу. Куди і за якими цінами поїдуть відпочивати наші туристи влітку 2017 року, скількох відпочиваючих втратять Кирилівка і Бердянськ, а також що очікує вітчизняні рекреації? Спробуємо розібратися, пише ДС.

Безвіз - не для всіх, і не всюди

Скасування короткострокових віз для громадян України, а саме це і означає ємне слово «безвіз», дійсно може спростити поїздку за кордон. Але - за умови, що на руках вже є біометричний паспорт.

Немає паспорту? Готуйтеся почекати своєї черги в паспортний сервіс - на подачу документів, фото та дактилоскопію - а це в середньому 3-4 тижні, і оплатити офіційно від 957 гривень 32 копійки - для отримання документу через 20 робочих днів, 1210 гривень 32 копійки - якщо термін видачі біометріка 7 робочих днів, або скористатися послугами «допомогаторів», подвоївши витрати. Нагадаємо, що для перетину кордону зі «звичайним» закордонним паспортом в руках все одно буде потрібна горезвісна віза.

Якщо паспорт з чіпом вже є, приготуйте мінімум 50 у.о. на одного, в розрахунку на кожен день і гроші на зворотні квитки (або самі квитки) - це друга вимога для виїзду за кордон у режимі безвізу.

Також доведеться подбати про підтвердження мети візиту - для туристів знадобиться запрошення приймаючої сторони або бронь на номер в готелі. Якщо планується подорож на власному авто, необхідно оформити поліс обов'язкового автострахування, так звану зелену карту - Creen Card, для легкового авто - 697 гривень на 15 днів, 1110 гривень - на 1 місяць.

Дотримання перерахованих вище умов - дає (але не гарантує!) право в'їзду без візи в країни-члени Євросоюзу, окрім Великобританії та Ірландії, а також до Швейцарії, Ісландії, Норвегії і Ліхтенштейну.

У скільки обійдеться відпочинок без віз

З усіх країн, які увійшли до переліку безвізових для українців, найбільш недорогим відпочинком може похвалитися хіба що сонячна Болгарія. Тому саме з нею і будемо порівнювати Кирилівку і Бердянськ на Азовському морі.

Чорноморське узбережжя Болгарії вважається одним з доступних туристичних напрямків для наших співвітчизників тільки завдяки можливості доїхати на курорти автобусом. На дорогу до моря, наприклад, в Бургас з Дніпра доведеться витратити майже 23 години і від приблизно 1430 гривень на одну людину, стільки ж - на зворотний шлях. Вартість подорожі на власному авто кожен може порахувати сам, перемноживши відстань між містами, а це близько 900 км, на середню витрату палива. І знову - практично добу в дорозі туди, і стільки ж - назад. Якщо є бажання дістатися на курорт швидко, можна скористатися послугами авіакомпанії - ціна перельоту Дніпро-Бургас стартує від порядку 3700 гривень. Не забудемо врахувати витрати на дорогу назад і помножити все на 3 або 4, якщо планується сімейна відпустка з дітьми.

А що з цінами на відпочинок?

Оренда квартири з видом на басейн в комплексі «Atlantis», 4 спальних місця, розташованої в Сарафово - 10 км від Бургаса, може потягнути від 40-45 євро на добу (орієнтовно 1200-1350 гривень). За користування басейном і СПА доведеться заплатити окремо, при цьому пляж видалений на понад 200 метрів.

8 ночей в стандарті зі сніданками на двох дорослих і одну дитину в готелі Amaris *** на південному узбережжі Чорного моря в Бургасі обійдуться від 8744 гривень - «гарячий тур» при заїзді з 10 червня, і від 19795 гривень, якщо відпочинок планується з 12 липня. Суми включають проживання в готелі, розташованому в 300 метрах від моря, користування відкритим басейном, сніданки, переїзд автобусом з Києва в Созополь і трансфер в готель.

Скільки коштує відпочинок в Кирилівці та Бердянську

Щоб уникнути звинувачень в некоректності порівняння, в якості прикладу візьмемо найбільш «просунуті» об'єкти Кирилівки, вони ж - флагмани курорту. У Бердянську - ситуація у приблизному паритеті.

База відпочинку «Водний світ» на початку Федотової коси — з двома басейнами з підігрівом, джакузі і гірками, зі світломузикальним фонтаном в зоні відпочинку, розташована в 50 метрах від власного упорядкованого пляжу - 1200 гривень на добу за 3-х місцевий номер «Люкс» в період до 23 червня, 1600 гривень на добу - з 24 червня.

Вілли «takiDAbay» з видом на море в заповідній зоні острова Бірючий - від 1350 гривень на добу за 3-х місцевий номер «Преміум» - класу в першій лінії від пляжу, якщо для відпочинку обрані дати до 15 червня, і від 2000 гривень при заселенні з 16 червня.

Готель Villa SanRemo Resopt & SPA *** в центральній частині Кирилівки в 50 метрах від узбережжя Азовського моря, з відкритим басейном і спа-комплексом, що включає критий басейн, водоспад, сауну на каменях і хамам - від 2500 гривень за 3-х місцевий номер VIP рівня з сніданками.

Нагадаємо, це самі показові і дорогі варіанти на курорті, в своїй звичайній ціні - без «гарячих» турів та інших хитрощів, які просувають продажу. Додамо до цього всіляку відсутність вимог до документів та фінансових гарантій, а також територіальну близькість рекреації - відстань від Дніпра до Кирилівки всього 274 км, переїзд на автобусі, маршрутці або власному авто може зайняти близько 4-5 годин. Погодьтеся, це не можна порівняти з дорогою на курорти в Болгарії, в тому числі і в частині витрат.

Куди поїдуть відпочивати українці?

Висновок напрошується сам собою - куди і їздили до введення безвізового режиму. Спрощений перетин кордону здатний скасувати витрати на оформлення віз, але не зробить відпочинок в Європі дешевше, ніж це було раніше, а значить, говорити про істотні зміни турпотоку і спорожнілих вітчизняних курортах не доводиться.

Як і раніше, головну скрипку в оркестрі літнього відпочинку на морі буде грати питання достатку українців і здатність вибирати прийнятні у всіх сенсах варіанти. Будь то іспанська Коста-Бланка, болгарський Сонячний Берег або українська Кирилівка.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости