Як зараховуватимуть страховий стаж підприємцям на спрощеній системі оподаткування

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Як зараховуватимуть страховий стаж підприємцям на спрощеній системі оподаткування
00:30, 28.06.17
Соцпортал

З 1 січня 2017 року фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до першої групи платників податку, зобов’язані сплатити єдиний внесок за місяць у сумі не менше 0,5 мінімального страхового внеску.

Про це повідомляє Партія Пенсіонерів України.

Зазначається, що відповідні періоди здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу зараховуються пропорційно до сплаченого єдиного внеску. Зокрема, у 2017 році мінімальний страховий внесок для фізичних осіб- підприємців становить 704 гривні на місяць (3200 грн х 22 відсотки).

Тому, для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників податку, обов’язковою є сплата єдиного внеску в сумі не менше 352 гривні щомісяця.

Однак, звертаємо увагу, що несплата такими особами єдиного внеску в мінімальному розмірі

позбавляє їх права на зарахування цих періодів в повному обсязі до страхового стажу,

необхідного для призначення пенсії та страхових виплат за соціальним страхуванням.

Для зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу як повний місяць необхідно сплатити за місяць єдиний внесок в сумі не меншій,ніж мінімальний страховий внесок, тобто 704 гривні.

У разі сплати єдиного внеску в сумі 352 гривні за місяць страховий стаж буде зараховано пропорційно, а саме 0,5 місяця, що в подальшому може вплинути на пенсію за віком та її розмір.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости