6 нардепів прогуляли всі засідання ВРУ у червні

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. 6 нардепів прогуляли всі засідання ВРУ у червні
15:15, 27.06.17
Чесно

Для 6 народних депутатів літній відпочинок почався достроково. Найгірше ходили на роботу депутати “Опозиційного блоку” та “Волі народу”. Найкраща відвідуваність - у “Радикальної партії”. Громадський рух ЧЕСНО проаналізував відвідуваність народних депутатів за червень.


У червні Верховна Рада працювала у сесійному залі 8 днів і провела 11 засідань, на яких відбулося 333 голосування. 6 депутатів не зареєструвалися письмово з невідомих причин і жодного разу не голосували у червні, за даними офіційного сайту Верховної Ради. Серед них:

1. Євген Бакулін (“Опозиційний блок”) — фігурант антикорупційних розслідувань;

2. Андрій Білецький (позафракційний) — котрий не відвідав жодного засідання за 2016 рік;

3. В’ячеслав Богуслаєв (“Воля народу”) — президент ПАТ “Мотор Січ” та найбагатший народний депутат;

4. Сергій Клюєв (позафракційний), — якого Інтерпол оголосив у міжнародний розшук;

5. Олександр Онищенко (“Воля народу”) — нардеп-утікач, який переховується в Лондоні від кримінального переслідування щодо розкрадання майна “Укргазвидобування”;

6. Дмитро Ярош (позафракційний) — який був відсутній без поважних причин на 96% засідань за всю каденцію.

Усі ці депутати були відсутні також у травні.

Найгірше сесійні засідання, за даними письмової реєстрації, відвідували депутати “Опозиційного блоку” та групи “Воля народу” (відповідно 68 та 69% відвіданих засідань), найкраще — депутати “Радикальної партії” (90,5% відвіданих засідань).

Зауважимо, що навіть 100%-го прогульника відкликати неможливо. Єдине, чим можна покарати “недоторканних”, — позбавити частини зарплатні. За дорученням спікера, з вересня 2016 року прогульників також час від часу публікують у газеті “Голос України”.

Громадський рух ЧЕСНО ініціював кампанію зі щомісячного оприлюднення списку нардепів-прогульників. Мета кампанії — привернути увагу до однієї з найбільших проблем роботи Верховної Ради — низької відвідуваності засідань народними депутатами.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости