Пожежу на Хрещатику влаштували заради забудови - активіст

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Пожежу на Хрещатику влаштували заради забудови - активіст
10:39, 21.06.17
Українська Правда

Екс-депутат Київради, активіст Олена Терещенко-Єскіна переконана, що причиною пожежі у будівлі колишнього центрального гастроному на Хрещатику, є підпал.

Таку думку вона висловила у Facebook.

"Палає будівля Центрального Гастроному на вулиці Хрещатик, 40/1, впевнена, це підпал! Те, що не вдалося зруйнувати німцям та більшовикам, зараз знищують сучасні варвари-окупанти Києва!", - написала Терещенко-Єскіна.

Вона припускає, що підпал влаштували, щоб здійснити незаконну реконструкцію гастроному.

"Ми довго блокували протиправну реконструкцію цієї пам'ятки, заради здійснення якої і потрібна пожежа! Впевнена, шляхом підпалу пам'ятку планують просто знести! Це ми вже проходили відносно величезної купи київських історичних будинків!", - наголосила Терещенко-Єскіна.

За даними Олени Терещенко-Єскіної, це проект перебудови гастроному. Автором проекту є організація Миколи Дьоміна (КП ТАМ "Микола Дьомін", головний архітектор І.В. Данілов, 2008 рік).

Вона нагадала, що кілька років тому об'єднання громадських організацій "Київське Віче" вимагало повернути будинок по вулиці Хрещатик 40/1, а також ділянку 0,15 га, на якій він розташований, у власність міста.

Активісти просили скасувати дозвіл, наданий компанії "АБ Інвестиції та розвиток" на надбудову офісно-торгового центру, здійснити реставрацію цієї пам’ятки архітектури місцевого значення та повернути їй попереднє цільове призначення (гастроном).

"Від об’єкту раніше планувалося залишити лише фасадні стіни, й вписати в них майбутній багатоповерховий офісний центр з двома підземними паркінгами . Мінкульт проект протиправно ухвалив, але затверджена висотність – 12 поверхів + 2рівневий підземний паркінг, звісно, не є остаточною, хоча відповідно до злочинного проекту реконструкції висотність майбутнього монстру досягає вже 55 метрів, у той час коли висота ЦУМу – 44 метри", - обурилася Терещенко-Єскіна.
"Ми маємо примусити відреставрувати пам'ятку коштом недобросовісного користувача та в жодному разі не допустити її протиправного знесення або перебудови!", - підсумувала Терещенко-Єскіна.

Як відомо, пожежа у будівлі колишнього гастроному на вулиці Хрещатик, 40/1 виникла о 16:55 20 червня.

На момент прибуття перших пожежно-рятувальних підрозділів горів дах на площі 360 кв. м.

Під час подальшої розвідки з’ясувалося, що вогонь по дерев’яних перегородках та перекриттях розповсюдився з 2 поверху на 3 поверх та на горище загальною площею 1000 кв. м.

Пожежу локалізували о 19:11 на загальній площі 1000 кв. м, о 21:04 – ліквідували.

Як повідомляв Соцпортал, у Києві перекриють рух на популярній вулиці.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости