Сепаратистів "Миколаївської народної республіки" засудили до п'яти років за ґратами

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Сепаратистів "Миколаївської народної республіки" засудили до п'яти років за ґратами
12:26, 20.06.17
Прес-служба СБУ

У Миколаївській області затримали місцевих мешканців за посягання на територіальну цілісність і недоторканність держави, підтримку терористичної "Новоросії" та пропаганду так званої "Миколаївської народної республіки". Таке рішення виніс Інгульський районний суд Миколаєва за матеріалами Служби безпеки України.

Про це передає прес-служба СБУ.

"Зловмисники у 2015 році за завданням російських спецслужб готували серію пропагандистських акцій напередодні святкування на Миколаївщині Дня Незалежності. Вони мали забезпечити поширення антидержавної друкованої продукції в місцях масового скупчення людей у переддень свята в усіх районах обласного центру", - йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі зазначили, під час обшуку оперативники спецслужби вилучили саморобні вибухові пристрої, гранати, пістолет-кулемет МР-40, друковану антидержавну продукцію, спеціальну літературу для диверсійної роботи, а також список проукраїнських активістів регіону.

За рішенням суду двох організаторів групи засуджено до п’яти років позбавлення волі. Ще три учасники групи отримали подібні вироки з випробувальними термінами.

Як повідомляв Соцпортал, жертви катувань бойовиків розповіли про злочини терористів.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости