​МОЗ закликає розпорядників коштів сприяти виконанню програми «Доступні ліки»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​МОЗ закликає розпорядників коштів сприяти виконанню програми «Доступні ліки»
16:00, 19.06.17
Соцпортал

Про це, зокрема, йдеться в листі-відповіді від МОЗ за підписом заступника міністра Романа Ілика на відкрите звернення ГС «Аптечної професійної асоціації України (АПАУ)» від 23 травня 2017 року до розпорядників бюджетних коштів, у зв’язку з тим, що в ряді регіонів лікувальні заклади ігнорують вимоги законодавства та обмежують права аптек щодо участі в програмі.

Як відзначається в листі Міністерства охорони здоров’я, станом на 30.05. 2017 року на інтерактивній карті (розміщеній на офіційному сайті МОЗ України) міститься інформація про 4741 аптечний заклад-учасник програми.

Так, як участь в Урядовій програмі з боку аптечних закладів усіх форм власності відбувається виключно на добровільних засадах, то кожен аптечний заклад, який уклав договір про відшкодування вартості лікарських засобів з місцевими органами влади – є учасником програми.

У своєму листі МОЗ звертається до керівників структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій перевірити інформацію, викладену в зверненні ГС АПАУ, та вжити всіх необхідних заходів для недопущення з боку посадових осіб місцевих органів виконавчої влади блокування різними шляхами реалізацію Урядової програми.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости