ЄС в 15 разів скорочує квоти на українську пшеницю

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ЄС в 15 разів скорочує квоти на українську пшеницю
21:42, 15.06.17
Соціальний рух

На тристоронніх переговорах Європарламенту, Єврокомісії і Мальтійського головування, що відбулися у вівторок в Страсбурзі, було погоджено скорочення квот на ряд українських сільськогосподарських товарів.

Так, встановлено річні квоти для меду в 2500 тонн, для томатів оброблених в 3000 тонн, пшениці в 65000 тонн, кукурудзи в 625 000 тонн, ячменю в 325 000 тон.

“Дуже цікава новина поруч із безвізом. А означає вона те, що практично скасовують і так невеликі преференції для поставок української пшениці до ЄС (було 950 тис тонн., стало - 65, майже в 15 раз). Лобіюють таке скорочення їхні місцеві виробники”, - зазначає економіст Олександр Кравчук.

За його словами, з іншими товарами поки легше, але, можливо, лише тому, що вітчизняні виробники поки що не тіснять європейських.

“Аналіз, який робив минулого року, в таблиці 2 порівнював важливість безмитної торгівлі з ЄС для українських товарів. Прогнозував і тоді, що якщо українські аграрії нарощуватимуть присутність в Європі, то ЄС звузить пільги для України, але не очікував, що так швидко. Кому безвіз, а кому й безквот”, - каже дослідник.

Раніше Соцпортал повідомляв, як вплине безвіз на внутрішній туризм України у 2017 році.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости