Столичні ​гаражно-будівельні кооперативи зможуть платити за землю у 30 разів менше

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Столичні ​гаражно-будівельні кооперативи зможуть платити за землю у 30 разів менше
20:37, 09.06.17
соцпортал

У Київраді зареєстровано проект рішення, який дозволить гаражно-будівельним кооперативам платити у 30 разів менше за землю.

Про це повідомила ініціатор питання, секретар фракції «ВО «Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова.

Депутатка розповіла, що у Києві існують гаражно-будівельні кооперативи двох видів: ті, що оформили право користування земельною ділянкою і мають платити за оренду землі 3% від нормативної грошової оцінки ділянки; і ті, що не оформлювали документи на право користуватися земельною ділянкою і платять за неї у вигляді земельного податку - 0,1% від її нормативної грошової оцінки.

«Це несправедливо, коли одні проходили по кабінетах чиновників, витратили купу сил, грошей і таки оформили з містом законні стосунки щодо використання землі під гаражами, але змушені платити в 30 разів більше, ніж ті, хто цього не зробив», - переконана Т. Меліхова.

1 червня 2017 року Київрада внесла зміни до рішення Київради «Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Києві», де змінено мінімальний розмір річної суми платежу орендної плати. Тепер він прирівнюється до мінімального розміру земельного податку – 0,1%.

Як зауважила Тетяна Меліхова, механізм запрацює, коли будуть внесені зміни у додаток №10 до бюджету Києва-2017 рік, тому вона підготувала цей проект рішення «Про внесення змін у додаток №10 рішення Київради від 12 грудня 2016 року № 554/1558 «Про бюджет міста Києва на 2017 рік».

Він вже зареєстрований у Київраді.

За повідомленням депутатки, секретар міської ради дав протокольне доручення розглянути проект на профільних комісіях міськради з питань бюджету та містобудування, архітектури та земелекористування.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости