До блоку НАТО приєдналась ще одна європейська країна

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. До блоку НАТО приєдналась ще одна європейська країна
11:03, 05.06.17
Україна 112

Сьогодні, 5 червня до блоку НАТО приєдналася Чорногорія, ставши 29-м членом альянсу.

Про це повідомляє "112 Україна".

В цей день генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг разом із заступником держсекретаря США з політичних питань Томасом Шенноном візьмуть участь у церемонії передачі у державному департаменті США у присутності прем'єр-міністра Чорногорії Душко Марковича документа про вступ в альянс цієї балканської республіки.

19 травня 2016 року країни НАТО підписали протокол про вступ Чорногорії до альянсу. 28 квітня 2017 року парламент Чорногорії схвалив закон про членство республіки в НАТО. 12 травня поточного року уряд Чорногорії повідомило, що всі 28 країн – членів НАТО ратифікували протокол про вступ цієї балканської держави в альянс.

Зазначимо, Росія різко негативно оцінила цей крок балканської республіки. Росія заборонила в'їзд в країну чинному прем'єр-міністру Чорногорії Душко Марковичу і спікеру парламента Івана Брайовичу, а також ряду чорногорських політиків.

У відповідь Чорногорія заборонила в'їзд 149 громадянам Російської Федерації і проросійським українцям, які підтримують анексію Криму. Крім того, "Роскомнадзор" заборонив ввезення в країну алкоголю чорногорського виробника.

Як повідомляв Соцпортал, НАТО посилить присутність в Чорному морі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости