В Київраді обговорюють реформу системи охорони здоров'я в столиці

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. В Київраді обговорюють реформу системи охорони здоров'я в столиці
14:36, 24.05.17
Батьківщина-Київ

Cьогодні в сесійній залі Київради проходить круглий стіл на тему "Про розробку Київської міської програми охорони здоров'я та медичного забезпечення працюючого населення".

Про це повідомила депутат Київради від ВО Батьківщина Марина Кочур.

За її інформацією в Київраді повний зал медиків, представників профспілок та роботодавців м.Києва.

За її словами, одним з питань, котре розглядається є фіксація фактів фальсифікації результатів проходження профілактичних оглядів, а саме видача "Особистої медичної книжки" без проведення обов'язкового загального обстеження.

- Це підвищує % спалахів на інфекційні захворювання, зокрема кишкові інфекції в закладах освіти. Проблема вбачається в ряді причин: ліквідація СЕС та передачу лише частини функції Державній службі України з питань праці; недоукомплектованість матеріаль-технічної бази ЗОЗ лабораторним, інструментальним та рентгенологічним обладнанням; відсутність єдиного реєстру професійних хворих та груп ризику працівників; велика кількість роботодавців знаходиться в тіні, працівники яких роками не проходять профоглядів, - відзначила депутатка.

Крім того, вона відзначила, що з приводу медичного страхування заслухали представника Ліги страхових організацій України, який висловився щодо економічної та фінансової ефективності та добровільному медичному страхуванню в охороні здоров'я.

- Фінансування страхування за багатоканальною системою (державна, приватна) є найбільш ефективною судячи з рейтингових показників, - зауважила вона.

Крім того, депутатка прогнозує, що нас чекає чергова реформа системи охорони здоров'я, оскільки законодавчі ініціативи МОЗ та Уряду вже розглядаються в найвищих кабінетах держави.

- Коротко про неї доповів заступник голови ради Київського відділення ГО"Українська асоціація сприяння охороні здоров'я населення" Ханенко С.М. Очільники стверджують, що треба скоротити мережу лікарень , бо їх у нас у двічі більше ніж у заможних європейських країнах. Але замовчується те, що ліжок у лікарнях країн ЄС лише на 19% менше ніж у нас (80 на 10 тис.населення у нас і 65 у них), - додала вона.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости