Луценко заявив, що в Україні не вистачає суддів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Луценко заявив, що в Україні не вистачає суддів
13:54, 24.05.17
Корреспондент

Однією з головних причин малої кількості вироків по вже переданим в суди звинуваченнями є кризова ситуація з чисельністю суддів в країні.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час свого звіту у Верховній Раді в середу, 24 травня.

"Нас, як і всю правоохоронну систему, в тому числі новостворені органи, дорікають: у вас багато справ, але немає вироків. Це правда, що співвідношення направлених до суду виробництв і судових вироків є жахливим", - зазначив він.

За його даними, в 2015 році правоохоронними органами держави направлено до суду тисяча шістсот дев'яносто шість справ, а завершено судових слухань і винесено обвинувальних вироків тільки щодо 755 осіб. У 2016 році направлено до суду 1739 обвинувальних актів, а вироків винесено щодо 492 осіб. У поточному році вже направлено 700 виробництв, а судових рішень отримано лише по 230 особам.

За словами Луценка, однією з причин цієї кризової ситуації є чисельність суддів у судах.

"У нас банально нікому судити і виносити вироки. Наприклад, в Дарницькому, Оболонському та Подільському районних судах столиці є тільки чотири судді, п'ять суддів - в Голосіївському, Печерському та Солом'янському районних судах. При цьому за 2016-2017 роки кількість кримінальних проваджень, які надійшли на розгляд, досягає іноді тисячі! Наприклад, Солом'янський суд - 2069 справ, Дарницький - 1 163, Печерський - 857 ", - зазначив генпрокурор.

На його думку, ситуацію можна змінити шляхом спеціалізації суддів з розгляду корупційних правопорушень в місцевих і апеляційних судах, а у Верховному суді - створення відповідної окремої палати.

"Підкреслюю - з числа нових, набраних на конкурсі суддів", - зазначив генпрокурор додавши, що законопроект з цього питання вже знаходиться на розгляді профільного комітету парламенту.

Як повідомляв Соцпортал, Луценко пообіцяв конфіскувати всі активи колишньої "правлячої мафії".

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости