Кияни закликають врятувати від забудови унікальний парк в Дарницькому районі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Кияни закликають врятувати від забудови унікальний парк в Дарницькому районі
14:05, 04.05.17

На сайті Київради з'явилась петиція, в якій нарікають на екологічну ситуацію в Дарницькому районі, а також закликають врятувати парк, який збираються віддати під забудівлю.

Автором петиції є Коваленко Поліна Сергіївна.

"За даними співробітників Дарницької районної в м. Києві адміністрації влада Києва вже має проекти по вирубці дерев у районі м. Червоний Хутір та забудівлі цієї місцевості! Тобто нас хочуть позбавити КИСНЮ в ім'я грошей! Лишити без "Тропи здоров'я", без більш ніж столітніх соснових дерев. Це єдине місце у Дарн-ому р-ні, куди люди можуть виїхати та відпочити з дітьми на природі" - йдеться в петиції.

Жінка зазначає, за єдиний вихід для парку - приєднати його до території регіонально-ландшафтного парку "Партизанської слави", адже його територія охороняється законом України "Про природно-заповідний фонд України".

Окрім цього, упетиції йдеться і про важкий екологічний стан дарницького району.

"Екологічна ситуація Дарницького району вкрай складна. Особливо через сміттєпереробний завод "Енергія" та Бортницьку станцію аерації. Жителям району поблизу м. Осокорки, м. Позняки, м. Харківська та м. Вирлиця інколи просто немає чим дихати! І тут ще Київська влада має намір забрати останній клаптик природи - Дарницьке лісогосподарство", - обурюється жінка.

Петиція вже зібрала 7456 підписів. Для розгляду її Київрадою небохідно 10000.

Як повідомляв Соцпортал, на столичний ботсад зазіхають забудовники.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости