У Києві будівельники вимагають гідних умов праці

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві будівельники вимагають гідних умов праці
10:24, 28.04.17
Соціальний рух

У Києві проходить масова акція профспілковців будівельної галузі.

Як повідомляють активісти Соціального руху, будівельники з 16 регіонів України вимагають від Міністерства регіонального розвитку й будівництва ухвалити галузеву трудову угоду, яка розширить підстави для укладання колективних договорів.Вони наголошують, що це дає можливість універсалізувати гідні умови праці для всієї галузі.

"Галузева угода - це не просто папір - це гарантія гідних умов праці для всієї галузі. Наші вимоги - гідна оплата праці для будівельників", - заявляє представник ФПУ Василь Андрєєв.

Як відомо, саме будівництво є однією з найбільш небезпечних галузей для життя та здоров'я робітників. При цьому в Україні трудові відносини з будівельниками часто оформлюють неналежним чином, що дозволяє роботодавцю нехтувати технікою безпеки та уникати виплат компенсацій в разі нещасних випадків.

В ході акції також виступив активіст Ambet Yuson з Building an wood workers International) заявою про те, що сьогодні загальнонаціональний страйк у Бразилії. Їх вимоги проти трудових, пенсійних реформи та скорочення прав профспілок майже ідентичні з українськими реаліями.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости