Польські націоналісти знищили пам'ятник УПА

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Польські націоналісти знищили пам'ятник УПА
09:48, 27.04.17

У Польщі в селі Грушевичі польські націоналісти зруйнували пам'ятник воїнам УПА вчора, 26 квітня.

Про це повідомляє благодійний фонд "Героїка".

"Посеред білого дня зібрались якісь "активісти", демонтували з братської могили українських вояків державний герб України, а згодом саму могилу сплюндрували. Поліція нікого не заарештувала", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє Укрінформ, акція, яка відбувалася за згодою війта гміни Стубно і в яку не втручалася поліція, викликала рішучий протест Об'єднання українців у Польщі (ОУП), яке прийняло заяву з цього приводу.

"26 квітня сталася чергова антиукраїнська провокація у Підкарпатському воєводстві - розбір залишків українського місця пам'яті в селі Грушовичі, гміна Стубно. Два роки тому це місце пам'яті було зруйновано невідомими вандалами, а нинішня акція здійснена “групою активістів”, в якій участь взяв війт зміни Стубно, а патронат взяла на себе політична партія “Національний рух”, - йдеться в заяві.

Як інформує portalprzemyski.pl, війт гміни Стубно Януш Слабіцький заявив, що пам'ятник усунуто в рамках громадської ініціативи, оскільки він псував естетичний вигляд кладовища, був нестабільний, а відтак небезпечний для оточення.

Крім того, він заявив: “якщо глибоко копати, то можна викопати якісь людські останки”, а в майбутньому це буде місце для поховання. Натомість, елементи розібраного пам'ятника можуть бути використано в будівництві.

Як повідомляв Соцпортал, у Польщі побили українських студентів

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости