У Києві може відкритися незалежне відомство із захисту свідків

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. У Києві може відкритися незалежне відомство із захисту свідків
16:42, 25.04.17
Соцпортал

Стан справ із захистом свідків в Україні та європейський досвід у вирішенні цього питання - головні теми семінару, що був організований Консультативною місією Європейського Союзу (КМЄС) для представників Нацполіції, СБУ, ГПУ, Міністерства юстиції, МЗС, МВС, НАБУ та Державної судової адміністрації.

Голова Служби захисту свідків Австрії Вольфганг Іоп розповів учасникам семінару про міжнародну співпрацю щодо переміщення осіб, які перебувають під захистом, особливості системи захисту свідків в Австрії та роль Європолу у цьому питанні.

«Тяжки злочини – жахлива реальність, від якої не втечеш. Інформація, яку можуть надати колишні злочинці може стати вирішальною для розкриття злочину. Але, поділившись свідченнями, інформатори можуть потребувати захисту», - наголосив керівник операційного департаменту КМЄС Удо Моллер. «На даний момент в Україні не існує діючої програми захисту свідків, навіть якщо співробітники Нацполіції та СБУ забезпечують особисту охорону. Вважаємо, що Україна тільки виграє, якщо в країні буде створено незалежне відомство із захисту свідків, схоже в питаннях автономності діяльності до НАБУ» - додав він.

Семінар щодо захисту свідків КМЄС організувала вперше для відомств, що працюють в секторі цивільної безпеки. Але робота з партнерами місії у цьому напрямку триватиме і надалі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости