У Києві стався збройний напад на активіста, хлопець у лікарні

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У Києві стався збройний напад на активіста, хлопець у лікарні
16:53, 22.04.17
Соціальний рух

20 квітня у Києві група осіб, озброєних ножами, напала на учасника „Соціального руху”, студента Києво-Могилянської Академії, Станіслава Сергієнка. Поранений хлопець потрапив до лікарні та має підстави вважати, що злочин скоєно ультраправими.

20 квітня 2017 р. близько 16.00 в Києві на активіста Платформи "Старт" і ГО "Соціальний рух" Станіслава Сергієнка біля під`їзду його будинку скоєно напад двома невідомими особами, які завдали йому ножових поранень. Наразі Стас живий і знаходиться в лікарні, де його прооперували.

Напад є політично вмотивованим актом залякування, оскільки:

1. нападники нічого не вкрали;

2. один з них знімав замах на відео;

3. Станіслав отримував погрози від учасників ультраправих формувань раніше.

Після першотравневої демонстрації у 2016 році на Стаса скоїли напад ультраправі. Поліція досі гальмує розслідування цієї справи. На початку березня 2017 року Стасу погрожували кілька “активістів”, яких він випадково зустрів у центрі Києва. Його впізнали, пообіцяли проблеми з праворадикалами та примушували покинути країну; справа ледь не дійшла до бійки, але Стас встиг уникнути ескалації.

Станіслав бере активну участь у акціях на захист соціальних прав українців. Він підтримував голодуючих профспілчан „Київпастрансу”. Його діяльність носила виключно мирний і публічний характер. Після акції проти скасування стипендій 30 серпня 2016 р. проти Стаса була спрямована хвиля погроз в соцмережах, пов’язаних з його попередньою політичною діяльністю.

”В Україні існує реальна загроза для людей, погляди яких помітно відрізняються від націоналістичних, провладних та провоєнних. Замах на життя студента-активіста став можливий тому, що ультраправе насильство стало в Україні системним та безкарним. Ми вимагаємо від правоохоронних органів – МВС та прокуратури – розслідувати замах на життя Станіслава Сергієнка та знайти нападників. „Соціальний рух” заявляє, що насильством і погрозами боротьбу за соціальні та громадянські права не зупинити”, - підкреслили українські ліві.

Активісти просять всіх небайдужих долучитись до допомоги постраждалому.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости