В океані на одному з супутників Сатурна можливе існування життя

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. В океані на одному з супутників Сатурна можливе існування життя
18:24, 14.04.17

Вчені NASA на прес-конференції поділилися новими даними про океани Сонячної системи, отриманими за допомогою космічного телескопа Hubble і зонда Cassini.

"Ми зробили великий крок вперед у розумінні того, як розташовані океани в Сонячній системі. Ми шукали воду в першу чергу на Марсі, але виявилося, що ми знайдемо дивовижні океани, які розташовані глибоко під поверхнею планети", - розповіли вчені.

За словами дослідників, найбільший інтерес представляють супутник Сатурна Енцелад і супутник Юпітера Європа. Космічний телескоп Hubble показав, що на найтеплішій ділянці поверхні супутника Юпітера Європи з'явився водяний шлейф.

"Супутник Європа - це дивовижний світ, покритий крижаним щитом. Апарат виявив там вулканічну активність, викиди з цього щита. Ймовірно, там океан, який захищений потужним крижаним щитом", - відзначили дослідники.

На Європі також вдалося виявити ймовірний рух льодів, схожий на земний зсув тектонічних плит. Це відбувається через рух супутника еліптичною орбітою навколо Юпітера.

Що стосується Енцелада, то космічний зонд NASA Cassini виявив свідоцтва гідротермальної активності на супутнику Сатурна, які підтверджують, що в його підлідному океані можуть бути умови, придатні для існування життя.

Хантер Уейт і його колеги виявили молекулярний водень, найбільш імовірним джерелом якого вони називають гідротермальні реакції. Крім того, за даними вчених, на дні Енцелада відбувається відновлення вуглекислого газу до метану. При цьому у взятих Cassini пробах не було слідів молекулярного кисню.

Як повідомляв Соцпортал, Росія домовилася з NASA про імітацію польотів на Марс.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости