У ВР бойовий гопак на законодавчому рівні хочуть визнати національним видом спорту

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. У ВР бойовий гопак на законодавчому рівні хочуть визнати національним видом спорту
11:44, 12.04.17
Україна 112

Верховна ухвалила у першому читанні законопроект №5324 про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо визнання національних видів спорту. За це рішення проголосували з другого разу 229 народних депутатів (у перший раз - 218 нардепів).

Згідно пояснювальної записки, даний законопроект спрямований на визначення на законодавчому рівні поняття національних видів спорту та особливостей діяльності спортивних федерацій, що сприяють розвитку національних видів спорту, сприяння національному відродженню національно-культурних традицій та патріотичному вихованню, популяризації серед українців здорового способу життя і фізичної культури, розвитку національних видів спорту.

В ході обговорення депутати підкреслювали, що до національних видів спорту можна віднести бойовий гопак, який танцюють у національному костюмі.

Після прийняття документу у першому читанні спікер ВРУ Андрій Парубій зазначив, що він сам займався бойовим гопаком, а також висловив надію, що ухвалене рішення дасть нове дихання для того, щоб вивести на новий рівень національні види спорту.

Як повідомляв Соцпортал, Насіров звинуватив депутатів в корупції.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости