​Фестиваль «86» покаже новий фільм від Джима Джармуша

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ​Фестиваль «86» покаже новий фільм від Джима Джармуша
14:45, 11.04.17
Соцпортал

Четвертий міжнародний фестиваль кіно та убраністики «86», що відбудеться 28 квітня — 2 травня 2017 року у місті Славутич, оголошує цьогорічну програму.

У повнометражній програмі українські прем'єри десяти фільмів. Зокрема, «86» покаже «Дядько Говард» (2016) американського режисера Аарона Брукнера; продюсер фільму — Джим Джармуш, Також у програмі: «Усі безсонні ночі» (2016) переможця Sundance Міхала Марчака, «Світ без кінця» (2016) учасника минулорічного «86» Джема Коена та інші.

У програму національного конкурсу «Пальма півночі» з семидесяти п'яти робіт відібрали шість фіналістів. Переможців обиратиме міжнародне журі, у складі якого — режисер Віталій Манський, кінематографіст Тейґ О’Салліван та кураторка сучасного мистецтва Олеся Островська-Люта. Володар гран-прі фестивалю отримає грошовий приз.

Також у програмі фестивалю «86» ретроспектива Джона Сміта, одного із ключових авангардних кінематографістів сучасності, та Q&A з режисером. Спільно із «Чілдрен кінофест» буде показана дитяча кінопрограма. Утретє відбудеться конкурс-лабораторія урбаністичного кіно MyStreetFilms-Рубіж. Молоді режисери з міст Луганської та Донецької областей покажуть стрічки про середовище, де вони виросли.

Окрім кіно, на фестивалі «86» широка музична, урбаністична та театральна програми. Фестиваль відкриється подією «Laudate propinquitatem» [«Похвала близькості»]. Юлія Ландау (орган) та Маргарита Кулічова (голос, електроніка), також відома як Grisly Faye, поєднають старовинну і сучасну музику в унікальному форматі — вуличному концерті органної музики. Щовечора відбуватимуться вечірки в музичному барі. Гратимуть резиденти ЭFIR та Plivka.

У рамках урбаністичної програми — презентація «14-го кварталу», спільного проекту «86» та metamatic:taf (Афіни, Греція), що має на меті створення у місті Славутичі нового публічного простору за участю місцевої спільноти, та масштабний ленд-арт від OK Projects.

Театральна програма включатиме в себе аудіотур Славутичем «Над прірвою в житі» від київського стартапу Pic Pic. Кожен учасник аудіотуру отримає навушники, у яких розповідатимуть історію, а також пояснюватимуть слухачу, куди йти і що робити. Основою аудіотуру стане історія дев’ятикласниці Юлі, яка не розуміє своїх однолітків і ніяк не може поговорити зі своєю матір'ю. Юля часто втікає зі шкільних уроків і ходить до лісу, який оточує її місто, але цього разу вона зайшла надто далеко. Також відбудеться партисипативний перформанс «My personal Chernobyl», створений австрійським митцем Францом фон Штрольхеном, де розповідатиметься історія про людей з різних країн, які об'єднані спільним дитячим спогадом про чорнобильську катастрофу.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости