Як вплине безвіз на внутрішній туризм України у 2017 році?

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Як вплине безвіз на внутрішній туризм України у 2017 році?
13:10, 07.04.17

Більше 500 депутатів Європейського парламенту підтримало безвізовий режим для України. На разі вирішення технічних моментів та багато запитань зі сторони туристів та українського бізнесу.

Експерти стверджують, що на цьогорічний туристичний сезон безвіз майже ніяк не вплине. Основна причина – оформлення біометричного паспорту. Наразі очікується великий потік бажаючих у міграційних службах.

Поки питання безвізового режиму дещо у підвищеному стані українські туристи не ризикують і планують відпустки в середині країни. Більшість опитаних планують відвідати Європу після того, як усі процеси стануть звичними і відпрацьованими, а також після того, як назбирають достатню суму грошей. Основній кількості людей відпустка за кордоном не по карману, однак приємним бонусом є те, що не потрібно платити за візу 35 евро та візовому центру за оформлення документів.

Якщо біометричного паспорту немає, необхідно традиційно оформлювати візу. Біометричний паспорт стане також необхідним, щоб відвідати морські курорти Туреччини.

У 2017 році більшість українських відпочиваючих планують забронювати недорогий відпочинок на Чорному морі та ще більш бюджетний на Азовському. За даними ресурсу Скидочник, який об’єднує знижки та розпродажі зі всієї України, переважно обирають недорогі курорти, такі як Кирилівка, Грибівка, Арабатська коса, та інші. Щоправда і рівень сервісу у цих місцях все ще залишає бажати кращого, хоч останніми роками там і з’являється немало готелів хорошої якості. Традиційно лідером є Одесська область, однак ціни на відпочинок у Затоці та Одесі є найдорожчими.

Вартість відпочинку на морі варіюється від 150 до 1000 грн за добу проживання, в залежності від типу готелю та комплексу послуг, що включено. За кращим сервісом вирушають до Карпат, однак і вартість проживання там дещо вища від 300 грн за номер для двох. Переважно їдуть у Карпати на травневі свята та у червні, коли море ще не достатньо прогріте.

Загалом, цього року не очікується значних змін у туристичній сфері, однак серйозні відмінності плануються на наступний рік. Українські готельєри будуть змушені знижувати ціни на проживання та покращувати рівень сервісу у боротьбі за клієнтів.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости