Більшість забудовників практично невідомі покупцю, - дослідження

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Більшість забудовників практично невідомі покупцю, - дослідження
15:42, 28.03.17
Соцпортал

В свідомості покупця нерухомості з великим відривом від решти компаній лідирує найстаріший забудовник на столичному ринку - ХК «Київміськбуд», який набрав 55% в рейтингу. Деякі компанії, що працюють на ринку 10 років і більше і побудували не один відомий житловий комплекс, залишаються мало впізнаваними. Вони не набрали і 10%.

Про це свідчать дані рейтингу впізнаваності компаній-забудовників, який проведено під час репрезентативного кількісного дослідження споживачів столичної нерухомості REDScanner (Real Estate Development Scanne). В опитуванні взяли участь 400 респондентів - жителів Києва, таргетованих за критерієм мети придбання нерухомості протягом найближчого року.

Джерело: незалежне агентство Royal ® Advertising

Вперше на українському ринку нерухомості було проведено дослідження, яке охопило широке коло питань в діапазоні від раціональних критеріїв оцінки і механізмів прийняття рішення про придбання нерухомості до емоціонального підґрунтя такого рішення, враховуючи психологічний портрет покупця.

Дослідження ініціювало, спроектувало і провело незалежне агентство Royal ® Advertising спільно з компанією InMind, за спеціальною методологією, яка включила елементи психографії. Дизайн дослідження дозволяє побудувати математичну модель, яка описує важливість факторів під час прийняття рішення про купівлю нерухомості – тобто, по-справжньому подивитись на ринок очима споживача.

Великий блок дослідження спроектований за принципом конжойн-аналізу – статистичного методу, що застосовується в маркетингу для дослідження переваг споживачів. Ця технологія дозволяє змоделювати природну ситуацію, в якій респондент зважує всі фактори при прийнятті рішення. Таким чином, аналіз дав можливість оцінити, як очевидні незмінні параметри об’єктів нерухомості поєднуються з їх комунікаційними особливостями, і дав можливість порівняти ступені важливості різнорідних чинників при прийнятті споживачами рішення про придбання житла.

«Безпрецедентний для вітчизняного ринку нерухомості масив даних, отриманий в результаті дослідження, завдяки вдало підібраним атрибутам, демонструє результати про "стан здоров'я" сьогоднішнього споживача, які багатьом здадуться несподіваними - звертає увагу Інокентій Вировий, керівник проекту REDScanner (Real Estate Development Scanner) незалежного агентства Royal ® Advertising. - Що, в свою чергу, без належного ставлення, може викликати відвертий шок у девелоперів, оскільки повністю розходиться з прийнятою на ринку артикуляцією».

Практичним застосуванням дослідження стане можливість, зіставляючи отримані дані з пріоритетами у виборі покупця, моделювати поведінку потенційних клієнтів забудовників. Крім того, автори дослідження припускають, що в подальшому дослідження і застосовані в ньому математичні моделі можуть лягти в основу класифікації всієї галузі.

Поки ж, зазначає Євген Миронюк, керуючий партнер Royal ® Advertising, «дослідження підтвердило побоювання аналітиків про те, що забудовники об'єктів абсолютно не розуміють покупців, що проявляється в бездумному витрачанні комунікаційних бюджетів».

Довідка:

Про проект-дослідження REDScanner (Real Estate Development Scanner) Дослідження проводилося за методом цільового онлайн-анкетування підтверджених респондентів в першій декаді березня 2017 року. Передумовами дослідження стала амбітна мета профільного лідера в створенні брендів сегмента нерухомості - незалежного агентства Royal ® Advertising – отримати незалежні від конкретного об'єкта дані про споживчі вподобання і побудову моделей прийняття рішень про покупку. Royal ® Advertising - незалежне рекламне агентство, експерт у створенні та стратегічному управлінні брендами. Royal ® Advertising кваліфікується в трьох сегментах. Це, в першу чергу, Real Estate Development, як процес створення успішних брендів компаній-девелоперів та їх об'єктів комерційної і житлової нерухомості. UX R & D - дослідження і створення інтуїтивних і ергономічних інтерфейсів - додатків, в якому агентство є стратегічним партнером серії інноваційних стартапів. Entertainment, в якому агентство здобуло світову увагу нестандартними кейсами для перших fashion-будинків країни.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости