В Софіївській Борщагівці підпалили будинок борця з незаконними забудовами

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В Софіївській Борщагівці підпалили будинок борця з незаконними забудовами
23:06, 24.03.17

В Софіївській Борщагівці підпалили будинок борця з незаконними забудовами Олександра Сінчугова.

20 березня 2017 року близько 6 ранку невідомі кинули чотири коктейлі Молотова до садиби Олександра Сінчугова, мешканця Софіївської Борщагівки. Як відомо, Сінчугов — один з активних противників забудови Празького кварталу-2, компанії Building Development Holding.

Дві пляшки з запальною сумішшю кинули перед воротами, а ще дві закинули за паркан.

-Одна пляшка потрапила на дах навісу і він почав горіти. Якби не дощ то він би згорів і, можливо, вогонь би перекинувся на будинок та автомобілі, але на щастя пішов дощ і затушив вогонь,

– розповідає Олександр Сінчугов.

-Мені надходили дзвінки та смс, такого змісту «Якщо будівництво стоятиме, твоє СТО буде палати. Дзвонять з невідомих номерів і вмикають похоронний марш. Постійні погрози в Інтернет.

Як відомо, будівництво ЖК Празький квартал-2 зупинив Департамент Держархбудінспекції в Київській області, а декларації скасовані. Одні з підстав до зупинення будівництва стали відстань до приватних садиб та порушення категорії складності будівництва (за наявної декларацією мали будувати 4 поверхи, а не 10). Перша багатоповерхівка комплексу стоїть подекуди в 5 метрах від котеджів, що є грубим порушенням будівельних норм. Також, за словами місцевих мешканців, при забитті паль пішли тріщини по будинках, що поруч.

Олександр Сінчугов пов’язує підпал виключно з його виступами проти незаконної забудови.

-В мене немає в житті більше ніяких конфліктних ситуацій. Тим більше до мене приїжджав адвокат забудовника Кукси Костянтина і погрожував, якщо я буду боротися, то вони швидко зі мною розберуться. Мовляв, в них є люди, які можуть зробити мені дуже боляче.

Сінчугов переконаний, що наступні кроки забудовника по придушенню повсталої громади будуть ще радикальніші.

-Поліція нічого не робить, я написав заяву щодо погроз. Дії поліції – ноль, тоді як всім відомо, хто і чому, і за що мені погрожує. Тим більше зловмисники відкрито заявили про свої наміри. А що далі? Далі просто може згоріти моє майно. Повна безкарність, породжує нові злочини,

- додає чоловік.

Нагадаємо, що це вже не перший підпал 28 січня 2017 року вщент спалили автомобіль юриста громади, Олександра Дядюка.

Погрози ж убити активістів, які борються з незаконними забудовами, лунають постійно. 7 березня 2017 року група невідомих прийшла до садиби журналістки Валентини Аксьонової і викрикувала погрози, наклепи та заклики вбити активістку.

Як відомо, Аксьонова бореться проти забудови Вумівського лісу в Петропавлівській Борщагівці, який роздеребанив місцевий голова. На місці лісу той самий забудовник Building Development Holding, планує звести 10 будинків ЖК “Ехо парк” і знищити урочище повністю.

Редакція “Громади Київщини” звернулася по коментар до речника поліції Київської області Миколи Жуковича, який повідомив, що за фактом інциденту відкрито провадження.

-У нас там відкрито кримінальне провадження за фактом хуліганських дій – ст. 296 Кримінального кодексу. На виклик прибула слідчо-оперативна група, яка вилучила одну пляшку з рідиною, на яку вказав заявник. Ми подали її на проведення експертизи. Було кинуто пляшку одну чи декілька на дах станції техобслуговування, та вогонь не розповсюдився, бо потрапив на негорючі конструкції, поплавивши їх,

– розповідає речник обласної поліції.

За словами Миколи Жуковича, розглядаються відразу кілька версій, однією з яких є і та, яку називає потерпілий – залякування з боку забудовників.

-Безперечно, розглядається версія, яку нам назвав потерпілий, що він є активним противником того будівництва. Додатково розглядаються кілька інших версій: можливо комусь не так полагодив автомобіль, або мав якісь фінансові позики,

– додає речник обласної поліції.

Як повідомляв Соцпортал, Кличко пообіцяв зносити незаконні забудови.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости