ГПУ звинуватила заступника мера Харкова у шахрайстві та зловживанні владою

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ГПУ звинуватила заступника мера Харкова у шахрайстві та зловживанні владою
13:34, 24.03.17
Прес-служба Генпрокуратури України

Генеральна прокуратура повідомила про підозру заступнику харківського міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради Тетяні Овінніковій у шахрайстві і зловживанні владою.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"У ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом зловживань службовим становищем службовими особами Харківської міської ради під час погодження та ухвалення рішень щодо видачі обслуговчим кооперативам земельних ділянок для будівництва об’єктів нерухомості повідомлено про підозру заступнику міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 ("Шахрайство"), ч. 2 ст. 364 ("Зловживання владою або службовим становищем") КК України та чотирьом членам обслуговчих кооперативів за ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що підозрювана особа впродовж 2008-2009 років без попереднього розгляду та погодження на постійних комісіях та у підпорядкованих структурних підрозділах виконавчого комітету погодила та сприяла винесенню на сесію міської ради питань щодо безоплатного надання у власність обслуговчим кооперативам земельних ділянок нібито для будівництва багатоквартирних будинків з метою покращення житлових умов їхніх членів.

"Унаслідок протиправних дій та пособництва у вчиненні шахрайства зазначеної службової особи члени обслуговчих кооперативів шляхом обману отримали у власність земельні ділянки, розташовані на території м. Харкова, загальною площею понад 25 га, вартістю понад 128 млн грн", - підкреслюється у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо застосування стосовно вказаної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

При цьому сказано, що стосовно одного з керівників обслуговчих кооперативів судом вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю сплати застави у розмірі 2,4 млн грн, одну особу оголошено у розшук та стосовно ще однієї вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування наразі триває.

Як повідомляв Соцпортал, Порошенко доручив чиновникам допомоги постраждалим через пожежу у Харківській області.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости