Столичне метро може повністю припинити рух - Кличко

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Столичне метро може повністю припинити рух - Кличко
12:06, 23.03.17
Прес-служба Кличка

Мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради звернутися до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та СБУ, щоб ініціювати розгляд питання щодо боргу “Київського метрополітену” на РНБО, оскільки ситуація, що склалася, може загрожувати зупинкою столичного метро.

“Загрозлива ситуація склалася навколо боргу “Київського метрополітену”, рахунки якого, як ви знаєте, арештовано за рішенням суду. Коротко нагадаю історію питання. У 2009 році тодішня столична влада уклала договір про придбання 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу з компанією “Укррослізинг”. У період з 2010-го по 2013-й роки Київ заборгував цьому підприємству майже 2 мільярди гривень!” – підкреслив він.

Він відзначив, що у 2015-му Київрада почала вивчення умов і наслідків цієї угоди, а в березні минулого року звернулася до прокуратури з вимогою розслідування ситуації, що склалася, у зв’язку з претензіями “Укррослізингу”.

І днями, зазначив мер Києва, за постановою суду, виконавча служба арештувала тепер вже рахунки комунального підприємства “Київський метрополітен”.

“А це пряма загроза паралізації роботи і зупинки столичного метро. - підкреслив Віталій Кличко.
"У такій ситуації я звертаюся до депутатів, які представляють інтереси киян, тепер від імені Київради звернутися до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та СБУ, щоб ініціювати розгляд цього питання на РНБО. І в стислі терміни. Щоб метро у Києві не зупинилося!” – наголосив мер Києва.

Як повідомляв Соцпортал, через три тижні парки мають бути чистими та повністю готовими до сезону, - Кличко.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости