Військовий героїчно врятував життя 5-місячній дитині

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Військовий героїчно врятував життя 5-місячній дитині
17:30, 20.03.17
Чеline

Молодший лейтенант Збройних сил України Володимир Чоботок врятував життя 5-місячній дитині.

Повертаючись додому, чоловік почув галас із сусідньої квартири, в якій проживав його давній друг. Він почав дзвонити у двері, але спершу йому грубо відповіли: «Не заважай, у нас проблеми!». Проте Володимир був занепокоєний ситуацією і продовжував стукати в двері. Цього разу йому відчинили зі словами, що дитина не дихає.

Чоловік, не гаючи часу, почав перевіряти дихальні шляхи немовляти. З’ясувалося, що запав язик. З допомогою Володимира мати поправила язичок дитині, а військовослужбовець тим часом перевернув немовля на бік і натиснув на грудну клітку, щоб малеча зригнула. До приїзду «швидкої» чоловік не випускав із рук бідолашне немовля.

Мати розповіла, що погодувала хлопчика, він грався з іграшкою, а потім затих і почав задихатися. Налякана жінка почала робити штучне дихання, не перевіривши дихальних шляхів, чим ще більше нашкодила дитині. Молодший лейтенант нещодавно проходив курси післядипломної освіти в Харківському національному університеті Повітряних сил України з надання першої медичної допомоги. Саме це тренування та людський фактор допомогли чоловікові швидко та правильно зреагувати в цій ситуації.

Дитину разом із матір’ю доправили каретою швидкої допомоги до дитячої обласної лікарні ім. Пирогова. Лікарі перевірили дихальні шляхи немовляти – все виявилось чисто. Зараз немовля разом із мамою перебуває на денному стаціонарі.

Як повідомляв Соцпортал, школяр врятував дівчат, що провалилися під кригу.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости