Наймолодший в Україні сільський голова до невпізнання змінив своє село

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Наймолодший в Україні сільський голова до невпізнання змінив своє село
08:36, 20.03.17
24 канал

Наймолодший в Україні сільський голова Артем Кухаренко зумів до невпізнанності модернізувати власне село, передає 24 канал.

У листопаді 2015 року він очолив село Подільське на Чернігівщині, ставши наймолодшим сільським головою. Його кандидатуру підтримало понад 80% мешканців села. Варто відзначити, що на момент виборної кампанії хлопець був студентом.

За півтора роки Кухаренко навів лад з місцевими дорогами всього за 30 тис. грн, при цьому коштами допомогла районна рада, спонсори та місцеві мешканці.

Трохи згодом у центрі Подільського з'явився безкоштовний Wi-fi, окрім цього у відремонтованому будинку культури планується створення кінотеатру і тренажерної зали.

Також у сільських освітніх закладах змінили вікна і двері, закупили у шкільні класи нові парти, а у дитсадок – ліжечка та іграшки. На вулицях же повністю відновили освітлення.

Через модернізацію села молодь хоче залишитись жити у селі і подає у сільраду заявки на житло. Наприклад, занедбаний гуртожиток у перспективі стане будинком для щонайменше 20 молодих сімей Подільського.

Цьогорічний бюджет села складає один мільйон гривень. Тож місцева влада вже у пошуках фінансування. Найперше, що потрібно, це провести каналізацію, воду та газ до гуртожитку.

Молодий керівник вже цього року планує створити у селі зони відпочинку, відновити озеро, провести людям воду, зробити дороги і заснувати сміттєвий кооператив. Та найголовніше – це знайти інвесторів, а відтак забезпечити селян роботою.

Як повідомляв Соцпортал, депутат закликав вийти на Площу Конституції з вимогою змінити правила гри в державі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости