Артисти Нацопери прийдуть до міністра, не зважаючи на ігнорування

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Артисти Нацопери прийдуть до міністра, не зважаючи на ігнорування
20:13, 20.03.17
Соціальний рух

21 березня (вівторок) працівники театрів вимагатимуть від міністра культури захистити їхні трудові права.

Йдеться про те, що в результаті дії закону, що передбачає переведення працівників культури на строкові контракти, вже відбулися перші звільнення.

Зокрема, у Нацопері ім.Т.Г.Шевченка звільнено лідера вільної профспілки Віру Корнілову та семеро інших працівників, що відмовились підписувати контракту тривалістю на 1 рік.

Як зазначає голова Вільної профспілки підприємців України Валентина Коробка, із міністром Євгеном Ніщуком було узгоджену дату зустрічі. Напередодні дати зустрічі юридичний відділ Мінкульту заявив, що у нього відсутні актуальні вимоги протестуючих, а пан Ніщук як державний службовець має обмежений час.

“Вимоги надсилались раніше, але їх ніби вже переадресували Мінсоцполітики. Ми сприймаємо це як надуману перешкоду для діалогу. Ми знову надішлемо перелік вимог та прийдемо на 11 годину до міністерства (Київ, вул.Франка,19)”, – пояснила В.Коробка активістам “Соціального руху“.

Також активісти ВППУ закликають усіх приєднатись до акції театральних працівників на 9.45 у четвер 23 березня біля Вехровної Ради. Вони вимагатимуть скасувати зміни до Закону про культуру, який уможливив строкові контракти для артистів, а також не допустити прийняття Трудового кодексу (проект №1658), яким розширюються підстави для застосування строкових контрактів.“Ухвалення ТК зробить становище широкого кола трудівників (передусім, творчих професій та науковців) таким же вразливим, як сьогодні у працівників культури”, – зазначають організатори.

Контакт: 093-377-75-25 Валентина Коробка

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости