​Лідери думок і небайдужі громадяни до майбутнього України оголошують про початок акції порятунку гуманітарної сфери

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ​Лідери думок і небайдужі громадяни до майбутнього України оголошують про початок акції порятунку гуманітарної сфери
10:20, 18.03.17
Соцпортал

Сторінка #SOSмайбутнє у Facebook

У соціальних мережах розпочалася акція #SOSмайбутнє. Її мета ― продемонструвати стан гуманітарного дефолту, в якому опинилася Україна, та кардинально змінити цю ситуацію спільними зусиллями громадян в діалозі з державою.

Відомі особистості, культурні діячі та усі небайдужі громадяни країни роблять світлини із закликом #SOSмайбутнє на фоні об'єктів, доля яких викликає занепокоєння - знищених або напівзруйнованих історичних пам'яток, освітніх та культурних закладів, сільських клубів, бібліотек, зруйнованих басейнів, музичних, художніх та спортивних шкіл, дитячих секцій що стали жертвами владного недбальства та фактично крадіжки майбутнього України з боку чиновників.

Ініціатором акції є громадський діяч, ініціатор законопроекту про державний фонд гуманітарного розвитку країни, засновник Art Ukraine Foundation Наталія Заболотна.

Учасниками платформи #SOSмайбутнє вже стали філософ Мирослав Попович, режисер Роман Балаян, поет Іван Драч, літературознавець, професор Гарвардського університету Григорій Грабович, художники Анатолій Криволап, Олег Тістол, Арсен Савадов, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, меценат Євген Уткін, громадський діяч Віктор Ткачук, журналіст, представник від України в Центрально-європейській ініціативі Лариса Мудрак, академік Володимир Нудельман та інші.

Підтримати ініціативу та долучитися до платформи #SOSмайбутнє може будь-який громадянин, опублікувавши на сторінці платформи або на власній соціальній сторінці фотографію культурного, освітнього, спортивного чи соціального об'єкту який вимагає уваги чи порятунку із відповідним хештегом.

Метою цього національного моніторингу є створення громадського реєстру об’єктів, які знаходяться під загрозою закриття, зникнення або знищення, втілення рішень для їх відновлення, модернізації чи розбудови.

«Національний громадянський моніторинг ― це своєрідний суспільний ультиматум політикам в прагненні кардинально змінити ставлення держави до потреб суспільства та особистості, ― заявила Наталія Заболотна. ― Можновладцям врешті решт потрібно збагнути, що краще сьогодні вкладати кошти в модернізацію і розвиток культурної та спортивної інфраструктури, в освітні програми, ніж вже завтра розширювати дитячі колонії й тюрми, та збільшувати бюджети на лікування соціальних хвороб, дитячого алкоголізму, наркоманії та СНІДу. Культурні, освічені та здорові люди ― це запорука сильної безпечної, успішної й прогресивної країни. Це наша мета».

Під час прес-конференції 21 березня в Українському кризовому медіа-центрі буде оголошено офіційний старт ініціативи #SOSмайбутнє та наступні кроки її організаторів та учасників.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости