"Укроборонпром" поділився ще одним здобутком

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. "Укроборонпром" поділився ще одним здобутком
10:05, 09.03.17
Прес-служба "Укроборонпрому"

КП “Науково-Виробничий Комплекс “Іскра”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, який є провідним підприємством України з виробництва військової радіолокаційної техніки, за підсумками 2016 року збільшив випуск продукції на 200%.

За минулий рік “НВК “Іскра” отримало чистий прибуток у розмірі 152 млн грн, що дозволило прийняти на роботу 457 фахівців, та закріпити середню заробітну платню на рівні 9,9 тисяч гривен.

Підприємство об‘єднує у собі конструкторське бюро і електромашинобудівний завод на яких загалом працює 3332 робітника. Саме це підприємство спеціалізується на розробці та виготовленні сучасних радіолокаційних станцій та комплексів радіоелектронної боротьби.

Наприклад, саме у “НВК “Іскра” було розроблено, новітню трьохкоординатну радіолокаційну станцію кругового огляду 79К6 “Пелікан”, яка була успішно випробувана військовими під час проведення навчань “Рубіж-2016” у жовтні минулого року.

“Пелікан” виконує 2 основні задачі: протиповітряна оборона – визначення ворожих повітряних цілей та передача їх координат вітчизняним винищувачам для негайної реакції та знищення супротивника; у складі зенітно-ракетних комплексів – визначає координати ворожої техніки, звідки ведуться ворожі обстріли. Дальність визначення цілей “Пеліканом” до 400 км.

Як повідомляв Соцпортал, Укроборонпром анонсував виробництво американської зброї.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости