У Литві громадянина РФ засуджено за шпигунство на 10 років

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. У Литві громадянина РФ засуджено за шпигунство на 10 років
11:07, 28.02.17
Интерфакс

У Литві Шяуляйскій окружний суд у вівторок виніс вирок обвинуваченим у шпигунстві колишньому офіцеру Збройних сил (ЗС) Литви і громадянину Росії.

Колишній офіцер авіабази Військово-повітряних сил Литви Сергій Пусін засуджений до п'яти років позбавлення волі.

Громадянин Росії Сергій Моїсеєнко засуджений до 10,5 років позбавлення волі. Він також засуджений за незаконне зберігання великої кількості боєприпасів і вибухівки, а також бойових гранат.

Суд оголосив, що Пусін зібрав і за період з 2012 року до кінця 2014 року передав російській розвідці інформацію про ВС Литви і діяльності місії повітряної поліції НАТО, місцях дислокації військових підрозділів, операціях в Афганістані, про керовані дистанційним способом розвідувальних безпілотники, їх польотах і можливих місцях їх дислокації.Російській розвідці були передані копії документів Міноборони Литви, особистих справ деяких офіцерів авіабази ВПС Литви. Частина переданих документів була з грифом "секретно" і становила службову таємницю.

Засуджені відбуватимуть покарання у виправних будинках. Рішенням суду також конфісковані гараж і автомобіль Моїсеєнко, під час обшуків вилучено комп'ютер Пусіна.

Як повідомляв Соцпортал, Литва вважає, що Росія навмисне тисне на Захід іскандерами.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости