СБУ затримала чиновників, які здавали в оренду нерухомість Міноборони

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. СБУ затримала чиновників, які здавали в оренду нерухомість Міноборони
13:58, 24.02.17
Прес-служба СБУ

Співробітники Служби безпеки України спільно із військовою прокуратурою викрили на Чернігівщині масштабний механізм отримання «відкатів» посадовцями при здачі в оренду нерухомості Міноборони.

Правоохоронці встановили, що організував оборудку один з керівників філії Державне підприємство «Військторг» концерну «Військторгсервіс». На території Чернігівського гарнізону структура управляє кількома об’єктами, зокрема магазинами, базами та кав’ярнями, які здає в оренду комерційним структурам.

Оперативники СБ України задокументували, що посадовець систематично вимагав гроші з підприємців. Перший внесок для них при оформленні договорів становив від п’яти до десяти тисяч гривень, також комерсанти мали сплачувати чиновнику щомісячну «данину» залежно від вартості об’єкта. За інформацією спецслужби, чиновник заробляв на орендарях нерухомості приблизно тридцять тисяч гривень щомісяця.

Правоохоронці затримали керівника філії, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, на території військового містечка під час отримання 1,8 тисячі гривень щомісячної «данини» від орендаря невеличкої кав’ярні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у скоєнні злочину.

Як повідомляв Соцпортал, у Києві вилучили 3 тонни російського «Боярышника».

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости