У Москві пройде лекція та круглий стіл про божественну природу Путіна

У Москві пройде лекція та круглий стіл про божественну природу Путіна

У Москві 7 вересня пройде лекція і круглий стіл, в ході яких буде розглядатися взаємозв’язок Бога і президента Російської Федерації Володимира Путіна, про це повідомляє сайт opentown.org.

Публічно досліджувати божественну природу Путіна буде православний активіст громадського руху «Божа воля», «експерт в області метафізичного путінізму» Дмитро Ентео, повідомляє сайт Греху.нет з посиланням на російський портал Оm1.

Ті, що прийшли на лекцію дізнаються, «чи стане наш президент Володимир Путін Богом по благодаті, тобто чи буде він мати все теж, що і Творець всесвіту окрім спілкування в Його незбагненною сутності?», або «чи буде воля Володимира Володимировича з’єднана з волею Бога і досягне непохитності в добрі?

Чи буде національний лідер Росії нескінченно пізнавати безкінечно досконалого Бога, проникаючи в глибини Божества? Чи є Володимир Путін богом по природі або він тільки може стати їм по благодаті?», І «чи можна поклонятися Володимиру Володимировичу як богу на землі?», А також відповіді на ряд інших питань.

Після бесіди відбудеться круглий стіл на тему ролі Володимира Путіна в зміцненні духовних скреп РФ, де кожен зможе висловити свою думку. Після заходу, як обіцяють організатори, кожен охочий зможе сфотографуватися з лектором і отримати пам’ятні подарунки.

Диякон Андрій Кураєв написав у своєму ЖЖ, що ідея Ентео — «чудова»: адже поставивши такі питання, можна привернути увагу тих, кому були б нудні звичайні богословські лекції про співвідношення волі людської і Божої, про синергію та спасіння.

«Ця лекція не передбачає глибокого знання біографії згаданої особи. Не припускає вона і захоплених інтонацій. Вона вся буде в умовному відмінку: «Якщо не покаєтеся — не врятуєтесь».

А Бог по Своїй милості Всього Себе готовий вкласти у безодню людської душі — і в душу Путіна, і в душу Серафима Саровського, і в душу Чикатило. Бо вся мерзота гріхів людських порівняно з безмежністю Божої любові як піщинка перед океаном», — написав у своєму ЖЖ Кураєв.

На його думку, складність теми лекції в тому, що мова йде не про приватну особу, а про людину, відповідальному за долі країни: наприклад, приватна, чернеча святість викладена і обгрунтована в православній традиції, але про церковні уявлення про світських правителях такого сказати не можна.

До того ж, критерії святості для правителів у православ’ї дещо інші, ніж для решти людей, а «Заслуги перед Церквою» «явно сліплять канонізаторов і дозволяють не звертати зайвої уваги на такі дрібниці, як етичність вчинків персонажа або його внутрішня».



загрузка...

Читайте також

Коментарі